Jame dalyvavo 20 smulkių sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Renginyje apsilankė keli tūkstančiai sūrio mėgėjų, kurie domėjosi, degustavo, bendravo ir pirko nuoširdaus ūkininkų darbo vaisius.
Septintą kartą Lietuvoje vykusiame sūrių konkurse dalyvavo 33 sūriai.
Nugalėtojais tapo:
Konkursas buvo vykdomas pagal tokių konkursų tarptautinę patirtį. Komisija:
Mindaugas Vizgaitis – sūrių gamybos technologas,
Paulius Jurkevičius – gastronomijos žurnalistas (Roma),
Arūnas Starkus – „Vyno klubas“, Someljė mokykla.
Renginį pradėjo Vilniaus Universiteto profesorius Rimvydas Laužikas, skaitęs paskaitą „Sūriai Lietuvos gastronomijos istorijoje“. Sužinojome, ant kurio maisto hierarchijos laiptelio istoriškai Lietuvoje buvo padėti sūriai ir kodėl.
Didelio dėmesio sulaukė ypatingos sūrių degustacijos. Gastronomijos žurnalistas Paulius Jurkevičius pristatė sicilietiškus sūrius, tarp kurių buvo net su figų sultimis fermentuotas. Lenkiškus avių ir ožkų sūrius komentavo kylanti Lenkijos sūrininkystės žvaigždė Kamilis Holajda. Lietuviškų sūrių degustaciją vedė renginio organizatorius Audrius Jokubauskas.
Renginio metu veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams, mokslinis šou „Atradėjas“, savo įspūdžiais dalijosi konkurso komisijos nariai. Sūrių festivalį vainikavo grupės „Sidabro“ koncertas.
Festivalį organizavo Druskininkų kultūros centras kartu su sūrine „Varinis puodas“. Renginį rėmė LR Žemės ūkio ministerija. Renginys Facebooke
Mindaugo Jokubausko, Astos Žūkaitės, Arūno Starkaus nuotraukos