Gaila, kad žodis „triufelis“ lietuvių kalboje priskirtas saldainiams, o įspūdingo aromato ir įspūdingos kainos to paties pavadinimo grybams tenka tenkintis pelėsiu ir žemėmis atsiduodančiu „trumo“ vardu (DLKŽ, 2000).
Žinovai sako, kad skaniausi trumai jų „medžioklės“ sezono metu žiemą. Tačiau teisingai paruošti jie stebina savo aromatais ir nuostabia tekstūra bet kuriuo metų laiku. Juodieji trumai kvepia juodomis slyvomis, dūmu, melasa, derva ir kitais tauriais dalykais. Jei triufeliais pagardintas avienos kepsnys, vyną pasirinkti nesunku – reikia kuo svaresnio ir džemiškesnio brandaus raudonojo vyno iš Bordo. Mūsų ragautas labai gerų 1995 metų, kai vynuogės sunoko iki vaisinių aromatų, Pontet Canet iš Pauillac komunos atitiko visus reikalavimus. Vyno juodųjų serbentų aromatas jau virtęs juodųjų serbentų uogienės kvapu, branda praturtino vyną odos, šokolado, saldymedžio kvapais, o taninai sušvelnėjo, tapo elegantiškais. Tačiau vynas neprarado jėgos – koncentracija, gaiva ir gausūs taninai palieka neišdildomą įspūdį. Lygiavertis partneris ištaigingam vakarui.
Trumu įdaryta bulvei nereikia tiek taninų ir gaivos. Prie šio klasikinio „Bruno“ restorano (Lorgues, Provansas, Prancūzija) patiekalo geriausiai derėjo švelnus ir vyšniškas Mont Rendon 2004 Lirac AC. Patiekalo ir vyno tekstūra panaši. O saldžius trumo aromatus vyšniškas vyno kvapas maloniai papildė ir sušvelnino.