Atrodytų, kad klasifikacijos pokyčiai klasikiniuose vyno regionuose yra gana retas dalykas, tačiau tokių atsiranda beveik kiekvienais metais. Plačiau nuskambėję yra pastarųjų metų Cava DO ir Austrijos putojančio vyno Sekt klasifikacijų papildymai. Kur kas mažiau kalbama apie tai, jog 2015 metų pavasarį Madeiros saloje ‘Tinta Negra‘ vynuogės buvo įtrauktos į kilniųjų gretas bei įvyko kiti svarbūs pokyčiai, kurių rezultatai jau matomi.
Dabartiniai Barolo apeliacijos kontūrai susiformavo dar XIX amžiaus pabaigoje, kai apeliacijos šerdį sudarė penki miesteliai – Barolas (Barolo), La Mora (La Morra), Kastiljonė Faletas (Castiglione Falletto), Seralunga d‘ Alba (Serralunga d‘ Alba) ir Monfortė d‘ Alba (Monforte d‘ Alba), kuriuose ir dabar pagaminama apie 90 proc. barolo.
Apie kelių vynuogių veislių iš skirtingų vietovių arba derlių maišymą žinoma nuo seno. Klasikiniai Bordo ir Šampanės vynai yra žymiausi maišymo pavyzdžiai. Stipriųjų gėrimų pasaulyje spiritų maišymas yra ne mažiau paplitęs, tačiau apie konkrečias sudedamąsias dalis eiliniam vartotojui paprastai pasakoma labai nedaug. Vyno pramonėje yra įprasta nurodyti tikslias vynuogių proporcijas ir kitus gamybos niuansus. Kalbant apie stipriuosius gėrimus, įprasta informuoti tik apie ilgiau brandinto viskio, romo arba brendžio amžių, o apie bazinio lygio gėrimus pasakoma dar mažiau.