Atrodytų, kad klasifikacijos pokyčiai klasikiniuose vyno regionuose yra gana retas dalykas, tačiau tokių atsiranda beveik kiekvienais metais. Plačiau nuskambėję yra pastarųjų metų Cava DO ir Austrijos putojančio vyno Sekt klasifikacijų papildymai. Kur kas mažiau kalbama apie tai, jog 2015 metų pavasarį Madeiros saloje ‘Tinta Negra‘ vynuogės buvo įtrauktos į kilniųjų gretas bei įvyko kiti svarbūs pokyčiai, kurių rezultatai jau matomi.
Daugumai žmonių Kanarų salos asocijuojasi su gan lengvai pasiekiama egzotika ir europiniais patogumais netoli Afrikos krantų. Skirtingai nuo žemyninės Ispanijos regionų, šios salos retai atsiranda vyno mėgėjų kelionių žemėlapiuose. Viena iš priežasčių yra gana silpnas tarptautinis Kanarų salų vyno įvaizdis ir nedideli vyndarystės mastai, kurie iš esmės patenkina tik vietinių gyventojų ir turistų poreikius. Daug vyno yra importuojama, ir tikrai ne visur yra geras vietinio vyno pasirinkimas, tad pravartu žinoti, kokio vyno verta ieškoti progai pasitaikius.
Apie kelių vynuogių veislių iš skirtingų vietovių arba derlių maišymą žinoma nuo seno. Klasikiniai Bordo ir Šampanės vynai yra žymiausi maišymo pavyzdžiai. Stipriųjų gėrimų pasaulyje spiritų maišymas yra ne mažiau paplitęs, tačiau apie konkrečias sudedamąsias dalis eiliniam vartotojui paprastai pasakoma labai nedaug. Vyno pramonėje yra įprasta nurodyti tikslias vynuogių proporcijas ir kitus gamybos niuansus. Kalbant apie stipriuosius gėrimus, įprasta informuoti tik apie ilgiau brandinto viskio, romo arba brendžio amžių, o apie bazinio lygio gėrimus pasakoma dar mažiau.