Armenian wine
2020-07-18
Wine travelers rarely stumble upon Armenia. That might be the case because of the fact that the country is better known for its brandy production. It is true that a decade ago the majority of grapes used to be bought up by “cognac-vodka” factories. Nowadays, however, the situation has changed drastically. Wine culture is on the rise in restaurants and wineries are being established at a fast pace. The majority of wineries around Yerevan belong to 1st generation winemakers who refuse to look back, radiate interest, ambition and look up to the highest western winemakers.
Į Armėniją
2019-05-22
Vyno keliautojo žvilgsnis į Armėniją nukrypsta retokai. Tikriausiai todėl, kad gyvas mitas ir faktas apie šimtametę armėniško brendžio gamybos tradiciją. Taip, prieš dešimtmetį daugumą šalyje išaugintų vynuogių nupirkdavo „konjako-degtinės“ gamyklos. Tačiau šiandien situacija pasikeitusi iš esmės – restoranus užvaldė vyno kultūra, šalyje – vyninių steigimo bumas. Daugelis aplink Jerevaną įsikūrusių vyndarių – pirmos kartos gamintojai, nesidairantys atgal, spinduliuojantys atradėjų energiją ir besilygiuojantys į aukščiausius vakarietiškus kokybės standartus.
Armėnijos vyndarystė gimsta iš naujo
2009-04-12
Armėnija turi nemažai argumentų vadintis žmonijos vyndarystės lopšiu. Šiandien šios šalies kalnų slėniuose galima aptikti apie 500 laukinių vynuogių veislių, kai kurios gali pretenduoti į į vynuogės pirmtakes – jų amžius siekia 4,5 mln. metų. Biblijoje sakoma, kad Nojus, pasibaigus Tvanui, išlipo būtent ant armėnams brangaus Ararato kalno ir čia įveisė vynuogyną[1] – tapo pirmuoju vyndariu. Armėnijos svarbą vyno istorijoje patvirtina pastarųjų metų archeologinių tyrinėjimų duomenys: čia rasta seniausia (IV tūkstantmetis pr.Kr. – bronzos amžius) žmonijai žinoma vyninė. Deja, šiandien Armėnija nutolusi nuo pagrindinių vyno prekybos kelių. Apie jos vyną nedaug tegirdėti. Prasklaidykime nežinomybę.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne