Jau pirmadienį 19 konditerių ir someljė komandų lips ant „Vyno ir desertų derinių čempionato Wine+Dessert – DVARO Grand Prix“ scenos ir viešai žiūrovų ir komisijos akivaizdoje pristatys savo kurtus desertus ir prie jų priderintus gėrimus. Organizatorių paskelbtame sąraše – nuo žymių restoranų, pelniusių Mišelino žvaigždes, iki studentų bei jungtinių komandų iš įvairių Lietuvos miestų.
Pasirodymo eiga
Visas čempionatas trunka apie 5 valandas, kurių metu restoranai viešai užbaiginėja savo desertus, dekoruoja juos ir pristato ant scenos. Komandos šiais metais pasirodys šia tvarka:
1. TAURAKALNIS, Vilnius
2. HARMONY PARK, Prienai
3. NINETEEN18, Vilnius (Viena Mišelino žvaigždė)
4. KAUNO KOLEGIJA IR ŠUŠVĖS MIDUS, Kaunas ir Kėdainiai (studentai)
5. DEMO, Vilnius (Viena Mišelino žvaigždė)
6. JUSTA PASTA, Vilnius (Mišelino rekomenduojamas)
7. CLOUD KITCHEN IR ILZENBERGO DVARAS, Rokiškio raj.
8. SOMM, Vilnius (Mišelino rekomenduojamas)
9. FRIENDS BUCKET, Vilnius (Pacai - Mišelino rekomenduojamas)
10. AŠ TOKS, KAIP IR TU, Kaunas (studentai)
Po pusės komandų pasirodymo vyks techninė pertrauka.
11. MIELOS MIELĖS, Vilnius (Pacai - Mišelino rekomenduojamas)
12. RED BRICK RESTORANAS, Ukmergės raj. (Mišelino žalioji žvaigždė)
13. ESĖ GASTROBARAS, Birštonas
14. VMS, Birštonas (Birštono SPA)
15. ARRIVEE, Kaunas (Mišelino rekomenduojamas)
16. ELVEN, Vilnius (Mišelino rekomenduojamas)
17. AMANDUS, Vilnius (Mišelino rekomenduojamas)
18. SAINT MALO, Vilnius
19. DINE, Vilnius (Mišelino rekomenduojamas)
Komisija
Komisija. V. Skaraičio nuotrauka.
Renginį ves knygų autorė, buvusi komisijos narė ir televizijos laidų vedėja Beata Nicholson.
Arūnas Starkus – komisijos pirmininkas, „Lietuvos someljė mokyklos“ ir „Vyno klubo“ bendrasavininkas
Vytaras Radzevičius - keliautojas, gastronomas, žurnalistas
Renata Ničajienė - tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėja ir knygų autorė
Beatričė Laurinavičienė - „Verslo žinios“ laisvalaikio rubrikos redaktorė ir daugelio čempionatų teisėja
Linas Vaitulevičius - ilgametis „Vyno žurnalas“ autorius bei šio čempionato teisėjas
Aivar Hanson - prestižinio restoranų gido „Falstaff“ šiaurės Europos šalių redaktorius iš Estijos
Paulius Jurkevičius - gastronomijos publicistas, knygų autorius, Italijos „Associated Foreign Press“ narys
Komisija. V. Skaraičio nuotrauka
Stilingiausio deserto nominaciją rinks:
Urtė Mikelevičiūtė-Dervynas - restoranų konsultantė ir vyno bei vandens someljė
Laura Vagonė - vestuvių organizatorė ir „Lapės vestuvės“ įkūrėja
Eglė Tranaitė-Mascarenhas - gastronominių patirčių organizatorė ir „Another Bite“ įkūrėja
Žiūrovai
Čempionatas atviras visiems, bilietus įsigijusiems, žiūrovams. Jis vyks „Dūmų fabrike“, Vilniuje, spalio 28 dieną 14-19 valandomis.
Čempionato metu žiūrovai galės ne tik stebėti komandų prisistatymus, bet ir vaišintis specialiais DVARO desertais, „Rocket Bean“ kava, kita rėmėjų produkcija.
Tai – laisvo formato renginys, į kurį galima ateiti ir išeiti bet kuriuo metu.