Lapkričio 20 d. kviečiame stebėti aštuntąjį Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatą
Š. m. lapkričio 20 dieną vyks aštuntasis Vyno ir desertų derinių čempionatas – tarptautinės virėjų, konditerių ir someljė varžybos.
Jose dalyvių komandos teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir desertų derinius. Organizatoriai kviečia Jus stebėti pasaulyje unikalų renginį.
Laikas: lapkričio 20 d. (pirmadienis), 16 val.
Vieta: Kempinski Hotel Cathedral Square, Universiteto g. 14, Vilnius
Aštuntasis Vyno ir desertų derinių čempionatas šiemet vyks lapkričio 20 d., nuo 16 val., viešbutyje „Kempinski Cathedral Square“, Vilniuje. Varžyboms jau užsiregistravo 18 komandų, sudarytų iš virėjų, konditerių ir someljė. Kiekviena komanda teisėjų komisijai pateiks specialiai varžyboms sukurtą desertą ir tobulai prie jo derantį vyną.
Šiemet varžybose matysime ne tik ankstesnių metų dalyvius ir čempionus, tačiau ir gausų būrį debiutuosiančių komandų:
2017-ųjų metų čempionate teisėjaus čempionato sumanytojas, vyno ekspertas Arūnas Starkus, žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja, knygų autorė Beata Nicholson, verslininkas ir maisto gurmanas Saulius Pačekajus, „Verslo žinių“ „Laisvalaikio“ rubrikos redaktorė Beatričė Laurinavičienė ir „Gero skonio“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė. Kaip ir kasmet, derinius vertins ir tinklaraštininkų stalas.
Jau aštuntus metus nugalėtojams bus teikiamos paauksuotos šakutės. 2 ir 3 vietos laimėtojus „Sangaida“ apdovanos „Schott Zwiezel“ stiklo ir krištolo gaminiais. Specialūs prizai bus įteikti už lietuviškiausią desertą, geriausią vyną („Sangaida“ su „Schott Zwiezel“), lengviausią vyną („Acqua Panna“).
Žiūrovai, stebėdami varžybas, turės galimybę degustuoti „Vyno klubo“ atstovaujamų gamintojų „Kracher“, „Ximenez-Spinola“, „Anselmann“, „M. Schomann“, „Barbeito" desertinius vynus, „Huracan coffee“ kavą, Gintaro Sino vynus.
Čempionatą organizuoja: Lietuvos someljė mokykla, Lietuvos someljė asociacija ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.