Tarptautinės someljė asociacijos čempionate „Geriausias 2025 m. Amerikos someljė“ vykusiame vasario 17-20 d. Santa Rozoje, Sonomos apygardoje (Kalifornija, JAV), nugalėtoju išrinktas Joris Gutierrez Garcia iš Kanados. Vicempionu tapo Mark Guillaudeu iš JAV, o trečia vieta atiteko Nicolas Reines iš Kolumbijos.
Vasario 24 d., pirmadienį, Rygoje vyko pirmasis vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine+Dessert Latvia 2025“. Trylika geriausių šalies restoranų pristatė savo kūrinius restorane „Whitehouse“. Geriausio derinio titulą ir pagrindinį prizą – „Auksinę šakutę“ – laimėjo restoranas iš Cėsių – „Kest“. Sidabrinė šakutė atiteko restorano „Barents“ komandai, o trečiąją vietą užėmė restoranas „Max Cekot Kitchen“.
Rinkodaros ir komunikacijos ekspertų komisija iš 48 paraiškų išrinko 30
efektyviausių, stipriausių kampanijų, kurios toliau rungsis finale. Labiausiai
šiais metais nustebino viešasis sektorius, šiemet pateikęs rekordinį skaičių
paraiškų – 16-a, šešios jų keliauja į finalą.
(Parengta pagal Verslo žinių informaciją)
2024 m. Lietuvos someljė čempionatą ir "Codorniu Zero" pagrindinį prizą laimėjo „Vyno klube“ dirbantis Yanas Biazruchka. Vicečempionu tapo Ignatijus Semionovas iš vyno baro „Somm“, o Oresta Jokūbauskaitė iš restorano „Pacai“ liko trečia.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.