Ne tik vyno galima ieškoti konkretiems patiekalams, bet ir patiekalų vynui. Daug restoranų praeitą savaitę suko galvą apie tai, ką paruošti Božolė Nuvo (Beaujolais Nouveau) sutiktuvių vakarui. Vieni kepė pyragus su kopūstais ir svogūnais, kai kas ruošė vištienos patiekalus, treti čirškino dešreles.
Pasirodė, kad Božolė Nuvo yra labai universalus vynas. Jį galima derinti net ir su kiniečių virtuvės patiekalais. Mat negausūs vyno taninai ir vaisinis skonis ypatingai gerai sutaria su sojų padažu. Patiekalai iš vištienos, jautienos su daržovėmis, grybais, užpilti salstelėjusiu tirštu sojų padažu yra panašios tekstūros, kaip ir gaivus, tačiau turintis šiek tiek taninų Paul Sapin Beaujolais Villages Nouveau AOC 2006.
Kaip ir visi raudonieji vynai, božolė nelabai tinka su itin aštriais patiekalus. Tačiau puikiai dera su saldžiarūgščia traškia menke, kardžuve ar su švelnia krevečių su bambukų ūgliais ir morkomis užkandėle. Pasibaigus "Nouveu" vynui pirkite kitus panašaus skonio Paul Sapin vynus iš Božolė regiono.
Arūnas Starkus
Minėtų vynų:
Paul Sapin Beaujolais Villages Nouveau AOC 2006,
Paul Sapin Morgon AOC 2004
didmenininis ir mažmeninis platintojas Lietuvoje yra "Vyno klubas"