Š. m. lapkričio 18 d. vykusiame dešimtajame vyno ir desertų derinių čempionate „Wine+Dessert“ po atkaklios kovos nugalėjo Evaldo Juškos ir Andriaus Pagojaus komanda, suvienijusi Kaune veikiančio restorano „Arrivee“ konditerines galias su „Vyno klubo“ vynu. Talino restoranas „Juur“ užėmė 2-ąją vietą, o Rygos restorano „Vincents“ konditerės ir someljė pora įvertinta 3-iąja vieta.
2-oji tarp Lietuvos dalyvių ir 4-oji bendroje įskaitoje liko Tomos Pisarskaitės, Dovydo Dokšo ir Lino Kuklieriaus komanda iš restorano „Amandus“. Restorano „Dine“ komanda, kurią sudarė Arminas Darasevičius, Barbora Čepolionienė ir Donatas Šatkauskas, – 3-as geriausias Lietuvos vyno ir desertų derinių kūrėjų kolektyvas.
Pagrindiniu prizu – Auksinėmis šakutėmis – apdovanota komanda desertą „Vacherin“ derino su vynu „GD Vajra Moscato d‘Asti“ ir papildomai buvo apdovanota „Melt Water“ įsteigtu specialiuoju prizu už lengviausią derinį. „Amandus“ komanda su vyną „The Ned Noble Sauvignon Blanc“ derino šaltalankių, svarainių ir kitų lietuviškų gėrybių desertą „Saulė“, komisijos pripažintą lietuviškiausiu desertu ir gavusį „Vyno žurnalo“ įsteigtą prizą. Geriausią (ir seniausią) čempionato vyną „Chateau Mosse Rivesaltes 1949“ su desertu „Lupena“ derino šeštąją vietą bendroje įskaitoje užėmusi restorano „14 Horses Brasserie“ komanda. Jai atiteko ne tik „Zwiesel 1872“ krištolinis dekanteris, bet ir „Niepoort“ įsteigtas prizas už geriausią derinį su pastiprintu vynu.
Svečių teisėmis dalyvavusi „Beerhouse and Craftkitchen“ komanda, desertą „Burgeris“ derinusi su alumi, apdovanota „Tork“ įsteigtu prizu už gražiausią serviruotę. Atsirandančią tendenciją desertą derinti ne tik su mums įprastu vynu iliustruoja vicečempionų „Juur“ komandos Kaido Metsos ir Gretės Kadak sprendimas prie grybiško deserto „Iš miškų ir laukų“ derinti „Lpohjala“ padarytą miežių vyną. Publikos simpatijas pelnė Justino Kapkovičiaus ir Justinos Golumbeckaitės komanda desertą „Lietuviškas beržas“ derinusi su vynu „Chateau Holys Epiphanie Jurancon“. Reto ir gero vyno buvo ir daugiau. „Vincents“ restorano Roberts Brencens ir Ancė Kristonė Latvijos nepriklausomybės dienos proga parsivežė bronzos medalį, desertą „Rudens brangenybės“ suderinę su vynu „Plaimont Barrique d‘Or“ iš mažai kam žinomos Pacerence du Vic-Bilh apeliacijos Prancūzijos pietvakariuose.
Dalyviai kaip visada stebino išradingumu, netikėtais skonio deriniais. „Dine“ komanda deserte sujungė šokolado, vyšnių, bazilikų ir pomidorų skonį ir priderino prie vyno „Kracher Zweigelt Beerenauslese“. „Andrius ir Gaspar“ komanda patiekė egzotišką „Goan“ pyragą su „Liliac & Kracher” ledo vynu iš Rumunijos ir užėmė 7-ąją vietą bendroje įskaitoje. „Vėjuotieji“ iš Klaipėdos – Aurimas Labanauskas, Rima Brazdauskienė ir Daiva Mumgaudienė – davė uostyti jūros vandenį, o desertą „Šnabždesiai smėlyje“ derino su pušų sakais paskaninta graikiška retsina „Kechris Tear of Pine“. Austrišką vyną „Sattlerhof Sauvignon Blanc TBA“ pasirinko net dvi komandos: restorano „Somm“ komanda jį derino prie itališko deserto „Zabaione“, o „Moon/Spa Vytautas“ komanda – prie „Rudens rūko“. Tradicinio lietuviško deserto temą „Medutis“ savitai interpretavo ir restorano „Novo2“ komanda su vynu „Masi Angelorum Recioto della Valpolicella“.
Čempionato vertinimo komisijoje dirbo: Rasa Ščeponienė – žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė; Beatričė Laurinavičienė – „Verslo žinių“ laisvalaikio priedo „Savaitgalis“ redaktorė; Renata Ničajienė – maisto tinklaraštininkė ir 7 kulinarinių knygų autorė, renginių „100 Tortų Lietuvai“ ir „Tortų turnyras“ iniciatorė bei viena iš organizatorių; Irina Rakevich – žurnalo „Noble Wine“ (Latvija) vyriausioji redaktorė; Enė Ojaveski – Estijos someljė mokyklos direktorė; Paulius Jurkevičius – portalo „15min.lt“ gastronomijos apžvalgininkas, Italijos „Foreign Press“ asociacijos narys; Alesia Mačiulis – vyno ir maisto ekspertė, gurmanė, asmens transformacijos specialistė; Urtė Mikelevičiūtė – tinklaraštininkė, restoranų konsultantė, nepriklausoma someljė; Arūnas Starkus – „Vyno žurnalo“ redaktorius, Lietuvos someljė mokyklos studijų vadovas, čempionato sumanytojas ir komisijos pirmininkas.
Atvirąjį Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatą organizuoja Lietuvos someljė mokykla, Lietuvos someljė asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.