Soternas yra neginčijamas kekerinio puvinio paveiktų vynuogių vyno etalonas. Tačiau net pačioje Prancūzijoje yra daugiau vietovių, kuriose daromas panašaus stiliaus vynas. Vienoje iš jų kilnusis puvinys pasirodo kiekvienais metais, ir iš jo paveiktų vynuogių padaroma puikios kokybės vyno. Ant kai kurių etikečių net puikuojasi užrašas Grand Cru. Tai vienintelis Grand Cru vynuogynas Luaros slėnyje, o jo pavadinimas „Quarts de Chaume“ yra ko gero garsesnis nei paties regiono Coteaux du Layon pavadinimas.
8 tūkstantmečius besitęsianti vyndarystės tradicija, daugiau nei 500 vietinių vynuogių veislių, unikalus vyndarystės būdas, įtrauktas į UNESCO kultūros paveldą. Tokia šalis, atrodytų, turėtų būti jei ne lyderė, tai bent jau tarp pirmaujančių vyndarystės šalių, tokių kaip Prancūzija ar Italija. [publikuojame išplėstinę gruodžio mėn. "Vyno žurnalo" nr. 37 spausdinto straipsnio versiją).
Pigių skrydžių oro linijų bendrovėms pasiūlius tiesioginius skrydžius į Maroką, visi tūkstančio ir vienos nakties pasakų stebuklai tapo pasiekiami ranka. Vis daugiau tautiečių grįžta su istorijomis apie kelis kartus už „Akropolį“ didesnius turgus, įkyrius prekiautojus, rytietiškas mozaikas, pasivažinėjimus kupranugariais ir nakvynes dykumoje. Tačiau niekas nepasakoja apie Maroko vyną. Nenuostabu. Daugelis apie tai išgirdę klausia, kaip gali būti gaminamas vynas musulmoniškoje valstybėje, kur alkoholis yra ummul-khabaith (liet. blogio vaisius). Pasirodo, gali.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.