2019 m. sausio mėn. 16 dieną po sunkios ligos, eidamas šešiasdešimt trečiuosius metus, mirė vienas šviesiausių vyno pasaulio autoritetų – Žeraras Basetas (Gerard Basset). Jis daugeliui someljė buvo žinomas, kaip Geriausias 2010-ųjų metų pasaulio someljė, šį titulą iškovojęs, būdamas jau 53-jų metų, šeštuoju bandymu, tris kartus prieš tai užėmęs antrąją vietą. Besiruošdamas varžyboms Žeraras Basetas tapo Master Sommelier (1989), Master of Wine (1998), baigė vyno MBA, tapo Vyno vadybos magistru.
Š. m. sausio 30 d. devyni vyno gamintojai, įkūrę CORPINNAT prekės ženklą, patvirtino atsisakantys Cava DO kilmės nuorodos dėl nesutarimų su Kavos reglamentavimo taryba.
Remiantis naujausiais „Réseau Maturation“ duomenimis, anksčiausiai vynuoges sunokinančiuose Božolė vynuogynuose derlius jau pradėtas skinti. Duomenys surinkti iš daugiau kaip 230 vynuogynų.
‘Gamay‘ ir ‘Chardonnay‘ derlius pradėtas skinti rugpjūčio 27 d. Derliaus rinkimui šiemet skirtos net dvi savaitės – nuo ankstyvojo iki vėlyvojo derliaus vynuogynų. Tai ilgiau nei įprasta, bet lieka daugiau laiko skynimui bei vyno gamybai. Uogos skinamos daugiausiai rankomis.
Japonijos ryžių „vyną“, t. y. sakę, vis dažniau pastebėsite geriausių pasaulio restoranų ir barų meniu – prie maisto puikiai derantis gėrimas užkariauja gastronomijos pasaulį. Todėl nenuostabu, kad sakdariai kartkartėmis apsilanko ir mūsų šalyje. Šį savaitgalį Vilniuje viešėjęs „Kuramoto Yamada“ daryklos savininkas, šeštos kartos sakdarys Naokazu Yamada į susitikimą su Japonijos gastronomijos kultūros entuziastais „Rise“ restorane Vilniuje atsivežė keletą intriguojančių butelių...
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy