Vasario 24 d., pirmadienį, Rygoje vyko pirmasis vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine+Dessert Latvia 2025“. Trylika geriausių šalies restoranų pristatė savo kūrinius restorane „Whitehouse“. Geriausio derinio titulą ir pagrindinį prizą – „Auksinę šakutę“ – laimėjo restoranas iš Cėsių – „Kest“. Sidabrinė šakutė atiteko restorano „Barents“ komandai, o trečiąją vietą užėmė restoranas „Max Cekot Kitchen“.
Rinkodaros ir komunikacijos ekspertų komisija iš 48 paraiškų išrinko 30
efektyviausių, stipriausių kampanijų, kurios toliau rungsis finale. Labiausiai
šiais metais nustebino viešasis sektorius, šiemet pateikęs rekordinį skaičių
paraiškų – 16-a, šešios jų keliauja į finalą.
(Parengta pagal Verslo žinių informaciją)
Pas daugelį šeimų ant velykinio, kalėdinio ar kitų švenčių stalo atsiduria taurė vyno, kurio reikšmė nuo seno buvo sakralinė, neatsiejama nuo Kristaus Kūno ir Kraujo vartojimo Eucharistijos metu bei dvasinės vienybės su Dievu išraiška. Pažaislio vienuolyne įsikūrusio „Monte Pacis” restorano ir viešbučio savininkė, someljė Indra Ramanauskienė prieš Velykas kviečia prisiminti: „vienuolynų vynas yra daugiau nei tik gėrimas. Jis yra kantrybės, ramybės ir dvasingumo simbolis“.
Liko kiek daugiau nei metai, kol Airija taps pirmąja Europos Sąjungos šalimi, įvesiančia privalomas įspėjamąsias etiketes ant alkoholinių gėrimų. Jos informuos apie galimą alkoholio vartojimo žalą, įskaitant vėžio ir kepenų ligų riziką. Ši iniciatyva kelia diskusijas visoje Europoje. Vyno gamintojai, ypač mažesnieji, nuogąstauja, kad jau esamas reguliavimas yra perteklinis, o atgrasyti skatinančios etiketės – blogintų jau ir taip įtemptą situaciją. Kokia ateitis laukia Lietuvos –- apie tai su Europos Parlamento nariu Vyteniu Povilu Andriukaičiu, kuris aktyviai remia perspėjančių užrašų idėją, ir vyndariu Raimundu Nagele.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.