2022 m. lapkričio 7 d. „Vaidilos“ teatre įvyko dvyliktasis Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2022“, kurį organizuoja Lietuvos someljė mokykla su Lietuvos someljė asociacija ir Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Pristatome nugalėtojus ir dalyvius.
Bordo šeimos įmonės „H. Cuvelier et Fills“, valdančios „Château Leoville Poyferre“, „Château du Crock“, „Château Moulin Riche“, savininkas lankėsi Lietuvoje. Žurnalo redaktorius Arūnas Starkus su Olivier Cuvelier kalbėjosi apie tai, kuo šiandien gyvena Bordo: pastarieji derliaus metai, ko laukti iš 2022 m. derliaus en primeur, kokia (B)bordo dabartis ir ateitis.
Kodėl „Riesling“ vyno krašte vynuogynai glaudžiasi arčiau upių ir ar upės dydis lemia vyno skonį, paklausėme vyndarių Theresos Breuer iš Reingau (Reinas) ir Michaelos Bollig iš Mozelio (Mozelis, Ruveris ir Saras).
Druskininkuose rugpjūčio 13 d. įvyko devintasis Sūrių čempionatas. 15 mažųjų gamintojų iš Lietuvos ir Lenkijos vertinimui patiekė 43 sūrius tarp kurių vertinimo komisijos ir publikos geriausiu pripažintas Monikos Lason Lenkijoje padarytas ir 24 mėn. brandintas kietasis ožkos pieno sūris „Groseran“. Geriausius lietuviškus sūrius pagamino: Vilmanas Navickas, Vaida Genienė, Lina Kairytė, Ginta Novikevičienė, Laužėnų kaimo sūrinė.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy