Kodėl „Riesling“ vyno krašte vynuogynai glaudžiasi arčiau upių ir ar upės dydis lemia vyno skonį, paklausėme vyndarių Theresos Breuer iš Reingau (Reinas) ir Michaelos Bollig iš Mozelio (Mozelis, Ruveris ir Saras).
2022 m. lapkričio 7 d. „Vaidilos“ teatre įvyko dvyliktasis Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2022“, kurį organizuoja Lietuvos someljė mokykla su Lietuvos someljė asociacija ir Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Pristatome nugalėtojus ir dalyvius.
Pragaištingos pavasario šalnos, lietus, miltligė, vėsus vasaros vidurys – 2021 – aisiais buvo ne pačios palankiausios sąlygos gaminti vyną Bordo. Ankstyvoji ‚Merlot‘ nesuskubo prinokti, bet ‚Cabernet Sauvingon‘ gavosi geras. Klasikinio bordo entuziastai trina rankas iš džiaugsmo, bet visgi perkant 2021- ųjų derliaus bordo, reikia rinktis atidžiai.
Įsibėgėjant pavasariniams žemės ūko darbams, dalis lietuvių pradeda sezoną su naujomis viltimis. Europos Sąjunga pagaliau pripažino Lietuvą vynuogių auginimo šalimi, taip atverdama daugiau galimybių vystytis vynuogininkystei ir vyndarystei. Apie vynuogynų dabartį ir ateitį kalbame su Lietuvos vynuogininkų asociacijos prezidentu Ramūnu Pilveliu ir vyndariu Raimundu Nagele.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy