Užrašas ant prancūziško vyno „Vin Méthode Nature“ nuo šiol reiškia, kad tai ekologiškai augintų, rankomis skintų vynuogių, fermentuotas spontaninės fermentacijos būdu, be sulfitų arba su itin mažu jų kiekiu, gamintas vynas. Žaibiškai pasaulyje populiarėjanti gamybos filosofija pagaliau bus apsaugota Prancūzijos teisės, sumažės nesusipratimų ir apgavysčių, susijusių su žodžių junginio „Natūralusis, natūralus, natūralistinis vynas“ naudojimu.
Naująją apeliaciją pripažino: INAO – Prancūzijos kilmės ir kokybės institutas, Pranzūcijos žemės ūkio ministerija ir Prancūzijos padirbinėjimo kontrolės biuras. Gamintojai be aukščiau išvardintų reikalavimų negalės naudoti intervencines vyndarystės technologijas: termovinifikaciją, atvirkštinę osmosę, žaibišką pasterizaciją ir kryžminę filtraciją. SO₂ bus galima pridėti tik po fermentacijos ir ne daugiau 30 mg/l. Vynas be sulfitų bus žymimas „vin méthode nature sans sulfites ajoutés“. Vynas bus tikrinamas ir neatitinkantis standartų negalės būti parduodamas tuo pačiu prekiniu ženklu.
Prancūzijoje iki šiol buvo apie 200 gamintojų, kurie darė natūralųjį vyną pagal tarpusavyje susitartas taisykles (analogiškas patvirtintosioms). Tačiau be valstybės kontrolės nebuvo įmanoma užtikrinti šimtaprocentinio sąžiningumo. Dabar suformuotas Natūraliojo vyno apsaugos sindikatas, kuriam suteikta teisė prižiūrėti „Vin Methode Nature“ naudojimą. Jos naudojimas bus testuojamas trejus metus. Manoma, kad į sindikatą kreipsis ne mažiau 100 Prancūzijos gamintojų.
Analogiškai natūralųjį vyną artimiausiu metu reglamentuos ir kitos šalys, nes jo gamintojų yra visur.
Terminas „Vin Méthode Nature“ buvo pasirinktas vietoj „Vin Naturel“, nes pastarasis klaidina – yra per daug bendro pobūdžio, nesukonkretina, kame yra natūralumas. Įvedis žodį „methode“ tapo įmanoma geriau apibrėžti vyną išskiriančias savybes. Lietuviškai mes taip pat nesakome „natūralus vynas“, o naudojame kategoriją nusakantį „natūralusis vynas“, analogiškai „baltajam vynui“, „raudonajam vynui“ ir „saldžiajam vynui“.