Dirvožemis ir barberos skonio variacijos
2017-08-02
Apie barberą šiaurės Italijoje kalbama nuolatos. Prieš penkiasdešimt metų tai buvo svarbiausias raudonasis Italijos vynas. Ir nors šiandien barolo ir barbaresko sėkmės yra nustumtas į antrą planą, vyndariai ambicingai siekia atsikovoti prarastas pozicijas: 200 000 ha teritorijoje išsidėstę „Barbera d‘Asti“ gamintojai ima sieti vyno skonį su dirvožemiu, ieškoma identiteto, savito stiliaus, terroir išraiškos. Su knygų apie Italijos vyną autoriais Michele Longo‘u ir Ianu d‘ Agata ragaujame vyną Asčio ir Monferato regioną padaliję į skirtingus dirvožemio tipus.
,,Barbera” geresnė negu bet kada
2005-04-12
Daugybė ,,Barbera” vyno butelių išgerta nuo tų laikų, kai velionis Giacomo Bologna savo vyno ūkyje Braida įrodė, kad iš ,,Barbera” vynuogių gali gautis pasaulinio lygio vynas, ir savo sėkmės pavyzdžiu išgarsino iki tol nepastebėtą ir kasdieniniu stalo gėrimu laikytą vyną iš Pjemonto (Piedmont) regiono Italijoje.