Geriausio 2016 m. pasaulio viskio rinkimai
2016-05-01
Šiemet Londone vykusioje parodoje „Whisky Live“ buvo paskelbti Geriausio pasaulio viskio rinkimų („World Whisky Awards“) nugalėtojai ir surengtas degustacijų ciklas, kurio metu ragavome geriausius šių metų viskius.
Aila – dūminio salyklinio viskio meka
2016-05-01
Prieš maždaug dešimt metų bičiulis padavė taurę škotiško salyklinio viskio „Laphroaig 10 YO“ ir tarė: „Tau patiks.“ Tai buvo mano pirmoji pažintis su dūminiu (smoky) viskiu, tikriausiai nulėmusi mano karjeros kryptį ir tikslą anksčiau ar vėliau aplankyti Ailos (Islay) salą ir visas jos viskio daryklas.
„Grant’s School of Blending“ – viskio maišymo sesija Vilniuje
2015-02-26
Apie kelių vynuogių veislių iš skirtingų vietovių arba derlių maišymą žinoma nuo seno. Klasikiniai Bordo ir Šampanės vynai yra žymiausi maišymo pavyzdžiai. Stipriųjų gėrimų pasaulyje spiritų maišymas yra ne mažiau paplitęs, tačiau apie konkrečias sudedamąsias dalis eiliniam vartotojui paprastai pasakoma labai nedaug. Vyno pramonėje yra įprasta nurodyti tikslias vynuogių proporcijas ir kitus gamybos niuansus. Kalbant apie stipriuosius gėrimus, įprasta informuoti tik apie ilgiau brandinto viskio, romo arba brendžio amžių, o apie bazinio lygio gėrimus pasakoma dar mažiau.
Vieno salyklo viskis
2005-04-12
Pradedant kalbėti apie škotišką vieno salyklo (single malt) viskį, iš pradžių reikia pasakyti keletą žodžių apie Škotiją, iš kur jis kilęs. Manau, kad tiek Škotija, tiek ir salyklinis viskis yra vienodai nuskriausti lietuviškos sąmonės.