Kiek lietuvių yra ragavę šveicariško vyno? Tai retenybė parduotuvių lentynose bet kurioje šalyje, nes net 98 proc. Šveicarijoje pagaminamo vyno yra suvartojama šalies viduje. Visgi bent vienos vyninės vyno galėtų atsirasti Lietuvoje – jos savininko kilmės medis veda į mūsų kraštą.
Apie pirmuosius – XX a. pabaigos Lietuvos vyno ekspertus ir žurnalistus korespondentei Justinai Gedgaudaitei pasakoja dr. Jurgis Šliogeris (g. 1936)
Prieš 100 metų tikrai nebuvo nei someljė, nei aktyvių vyno mėgėjų, nei juo labiau vyno ekspertų ar apie vyną išmanančių žurnalistų. Lietuvos vyno pažinimo kelias – ne 2 ar 8 tūkstančiai metų kaip gruzinų ar Viduržemio jūros kraštų, kur vynuogės augo nuo amžių ir vyno kultūra buvo puoselėjama iš kartos į kartą.
Galima sutarti dėl ypač tyro, nefiltruoto alyvuogių aliejaus naudos žmogaus sveikatai. Atlikta nemažai mokslinių tyrimų, kuriais nustatyta, jog ypač tyrame alyvuogių aliejuje gausu antioksidantų, mononesočiųjų riebalų, jo vartojimas pasižymi antibakteriniu poveikiu bei sumažina riziką susirgti širdies ligomis.
Lietuvoje apsilankiusi arbatos meistrė, „The Chinese Tea Company“ įkūrėja, dėstytoja Juyan Webster moko, kaip taisyklingai mėgautis arbata. Visą arbatos gaminimo procesą žiūrėkite vaizdo įraše.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy