Bordo tauriųjų vynų prekyba kasmet prasidėdavo kovą ragaujant praeito sezono vyną iš statinių, o balandį jį iš anksto parduodant. Visa kampanija vadinama „en primeur“ ir sutraukdavo viso pasaulio vyno žurnalistus ir pirklius. Tačiau šiemet į klausimą „kada?“ brangiausių vynų gamintojus vienijančios asociacijos atsako:
- Nežinia. Pandemija pakeitė planus. Visi sėdime namie ir nežinome, kada tai pasikeis.
Visgi vyninės pradeda komunikuoti apie 2019 m. derlių, o kai kurie vyno kritikai socialiniuose tinkluose giriasi gavę pavyzdžių iš vyninių.
Prieš metus atidaryta Pakruojo dvaro spirito varykla jau užkariavo Lietuvos vartotojų dėmesį originaliais likeriais, trauktinėmis, biteriais, distiliatais ir sėkmingai debiutavo Vokietijos ir JAV parodose bei laimėjo medalių konkursuose. Su varyklos direktoriumi ir bendrasavininkiu Šarūnu Karaliumi kalbamės apie tai, kaip kuriami, gaminami jo gėrimai, kaip jie atrodo pasauliniame kontekste ir kokie varyklos ateities planai.
Sidrą galime daryti ir Lietuvoje. Tik mažieji vyndariai neskuba jo pristatyti rinkai. O štai Estijoje vietinio sidro rasi ir prekybos centrų lentynose, ir restoranų meniu. Dviejų žymiausių gamintojų klausiame apie obelų veisles, kriaušes, rabarbarus, brandinimą su mielių nuosėdomis, požiūrį į ekologiją ir verslo pradžią.
Užrašas ant prancūziško vyno „Vin Méthode Nature“ nuo šiol reiškia, kad tai ekologiškai augintų, rankomis skintų vynuogių, fermentuotas spontaninės fermentacijos būdu, be sulfitų arba su itin mažu jų kiekiu, gamintas vynas. Žaibiškai pasaulyje populiarėjanti gamybos filosofija pagaliau bus apsaugota Prancūzijos teisės, sumažės nesusipratimų ir apgavysčių, susijusių su žodžių junginio „Natūralusis, natūralus, natūralistinis vynas“ naudojimu.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy