Tiek tradicinę, tiek modernią aludarystės tradiciją pristatyti ir alaus darytojus suburti ėmėsi Nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociacija, suvienijusi jėgas su Paupio turgumi ir Lipskio aline. Renginio lankytojai galės susipažinti net su 88 skirtingais gėrimais. Aludariai – kviečiantys bendrauti, susipažinti ir pasirengę papasakoti apie savo profesijos subtilybes, aludarystės procesus ir dėmesio vertus gaminius.
Aludarystės kultūros dienose dalyvauja Leičių bravoras – šeimos valdoma alaus darykla, įsikūrusi Vilniaus senamiestyje; Kuro aparatūra – šiuolaikinio craft alaus bravoras; Pilialaukio alaus darykla – besispecializuojanti tradicinio, angliško elio virime; Daujotų alaus darykla – viena nedaugelio privataus lietuviško kapitalo alaus daryklų; Sakiškės brewery – 2015 m. atidarytas mikrobravoras, gaminantis modernų alų; Dundulis – kuriantis tvarų, gamtos ir vietos kultūros pajutimo įkvėptą alų; Tores bravoras – nepriklausoma kraftinio alaus darykla; Vasaknų dvaro bravoras – jungiantis lietuviškas tradicijas ir naujoves; Apynys – šeimos bravoras, kuriantis išskirtinį šiuolaikišką alų.